ΣΥΝΤΟΜΟ Βιογραφικο image
Ο ιατρός Νικόλαος Ζώγας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της πόλης Udine Ιταλίας.

Έχει εργασθεί ως αγροτικός ιατρός στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς καθώς και στην Τροιζηνία και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ).

Ως ειδικευόμενος θήτευσε στο Γ.Ν.Α. Η Ελπίς (Β' παθολογική κλινική) και στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας (Γαστρεντερολογική Κλινική).

Επιπλέον, ως ειδικευόμενος εργάσθηκε στο Νοσοκομείο Blekingesjukhuset πόλης Karskrona Σουηδίας.

Κατόπιν εργάσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Norrlands Universitetssjukhus της πόλης Umeå Σουηδίας, όπου και απέκτησε δύο τίτλους ειδικότητος, αυτόν της Internmedicin (Παθολογίας) και αυτόν της Gastroenterologi och Hepatologi (Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας).
Εκεί, έχοντας ένα ευρύτατο φάσμα ασθενών, ασχολήθηκε τόσο με την ηπατολογία (αυτοάνοση ηπατίτιδα, πρωτοπαθής χολική χολαγγειΐτιδα και κίρρωση, παρακολούθηση και ρύθμιση αγωγής μετά από μεταμόσχευση ήπατος κ.α.), με την κλινική γαστρεντερολογία (κοιλιοκάκη-δυσανεξία στη γλουτένη, ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, μικροσκοπική κολίτις, ηωσινοφιλική οισοφαγίτις/γαστρίτις/εντερίτις, κολλαγοννώδης γαστρίτις κ.α.) καθώς και με την διαγνωστική και επεμβατική γαστρεντερολογία. Στην τελευταία απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις γαστρο- και κολονοσκοπήσεις, στην παρακολούθηση ασθενών με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου (Crohn και Ελκώδης κολίτις) και την Virtual chromoendoscopy (VCE) , στις εκτομές μεγάλων πολυπόδων (EMR), στις απολινώσεις κιρσών οισοφάγου, στην Argon Plasma Coagulation σε αγγειοδυσπλασίες του γαστρεντερικού σωλήνα, στη διαστολή στενώσεων του γαστρεντερικού σωλήνα π.χ. με μπαλόνι, στην τοποθέτηση PEG (γαστροστομίας) και στην τεχνική Double Balloon Enteroscopy (Εντεροσκόπηση με διπλό μπαλόνι) μεταξύ άλλων.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα υπηρέτησε ως επικουρικός ιατρός στο Γαστρεντερολογικό-Ενδοσκοπικό Ιατρείο του Γ.Ν.Α. Η Ελπίς εξυπηρετώντας τις επεμβατικές ενδοσκοπικές ανάγκες του νοσοκομείου τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για τους εξωτερικούς του ασθενείς.

Από το 2021 ο ιατρός εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας το ιατρείο του στο ιδιωτικό πολυϊατρείο Central Medical Park στην Καλλιθέα (δίπλα από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και είναι συνεργάτης των:
- Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου
- Ιατρικό Περιστερίου
- Γενική Κλινική "West Athens", Περιστέρι
- YODA ODC, Πειραιάς
- Βουγιουκλάκειο (Γενική Κλινική Δυτικής Αττικής)
- Νοσοκομείο Metropolitan, Νέο Φάληρο
- Νοσοκομείο Metropolitan, Χολαργός
- Θεραπευτήριο Αθηνών, Αθήνα

Ομιλεί άπταιστα:
- Αγγλικά (English)
- Ιταλικά (Italian)
- Σουηδικά (Svenska)